Friturestegte chévrekugler med rodfrugtchips
Kolibrie® Gederulle
Ingredienser 12 kugler med chips
180 g KOLIBRIE chèvre
1/2 dl crème fraiche
Sorte peber
Salt
1/2 dl hvedemel
2 dl rasp
2 æg
3 majroe
5-7 rødbeder
Rapsolie til at friturstege i
Sådan gøres det
Start med at stille ovnen på 100 grader.
Skær rødbeder og majroe i tynde skiver (helst på mandolinjern).
Frituresteg dem i olien (ca 160 grader) til de begynder at boble. Chipsene ligges på et stykke køkkenrulle inden de sættes i ovnen.
Ligges på bageplade med bagepapir i ca. 1 - 1 1/2 time. Når de føles tørre og knasende, er de klar.
Gå herefter i gang med chèvrekuglerne ved at blande crème fraiche sammen med gederullen så det bliver en cremet dej. Smag til med salt og peber.
Rul dejen til 12 lige store kugler. Vend først i hvedemel, derefter pisket æg og til sidst rasp.
Varm olien op i en gryde til cirka 160 grader. Lig et par kugler i af gangen med en hulske og lad dem friturestege i cirka 40 sekunder. Afdryppes på et stykke køkkenrulle før servering.